Hemstädning som fungerar smidigt

För att städhjälp ska bli en tillgång är det viktigt att välja rätt tjänst och att planera städningen med eftertanke. Det kan till exempel vara viktigt att hemstädning utförs en viss dag i veckan för att den ska ge bästa möjliga stöd. Här är några viktiga tips som kan ge bästa städningen på kort och lång sikt.

Välja rätt städare för hemstädning

Det är förstås mycket viktigt att hitta en städfirma som kan ge professionell hemstädning. När du lejer vit städhjälp kan du dra nytta av RUT-avdrag vilket drar ner priset avsevärt. Samtidigt vet du att personen som kommer för att städa kan jobbet. När ett seriöst företag står bakom städaren är det en trygghet.

Men det är klart att du inte kan lita på att varje städfirma gör ett bra jobb. Börja med att se på de företag som finns i din närhet. Ta reda på hur deras tjänst ser ut och be att få prata med referenser. Därefter kan du boka in ett eller två uppdrag och se hur det hela fungerar.

Koll på vad som ska göras

Redan innan du bokar in den första hemstädningen är det klokt att bena ut precis vad som ska göras. Ju tydligare du är på den här punkten ju lättare blir det för städaren att jobba på ett effektivt sätt. Det kan ju faktiskt vara så att du kan få ut mycket mer av städhjälpen än vad du hade tänkt dig. Ställ frågor och diskutera vilka moment som ska ingå vid varje städtillfälle.

Regelbundenhet kan vara bra

Regelbundenhet är ett nyckelord när det handlar om städning av hem. Det kan innebära att städaren kommer vid samma tillfälle var och varannan vecka eller kanske en gång i månaden. Vissa hushåll behöver mer stöd än så. Städaren kan ta hand om flera viktiga uppgifter som till exempel sortering av tvätt en dag i veckan samt grovstädning av kök och toaletter en annan dag samma vecka.