Metoder för att slippa stå i kö

Kan du komma undan kön? Bilkön kan vara svår att ta sig ur men när det handlar om kö i butiker och hos myndigheter finns det numera smarta system som gör det enklare att stå i kö. Beroende på var kön kommer att bli ett faktum kan du göra saker som gör det lättare att hantera den.

Det finns lite olika metoder för att slippa stå i kö. Här är några som inte går ut på att tränga sig.

Slipp stå i kö med god planering

Det går faktiskt att komma runt det där med kö med lite bättre planering. Så är det ju även med bilköer. Om du har möjlighet att ta dig till butiken där det ofta blir kö vid en tidpunkt då färre kommer dit är det en fördel.

Det är inte alltid så svårt att ta hand om ärenden när andra inte gör det. Genom att strukturera om din dag och ditt schema kan du slippa stå i kö. Det här är en metod som påminner lite om att till exempel välja att ta hand om inköp av mat tidigare i veckan och mitt på dagen då färre sysslar med precis samma sak.

Använd en app

Du kan också dra nytta av smarta kösystem med appar. Dessa låter dig stå i kö trots att du inte är på plats. Om det finns flera olika butiker att välja på kan appen också guida dig till den som har kortast kö. Du kan alltså sitta i en bilkö men vara säker på att sedan slippa stå i en ny kö då du väl kommer fram till butiken!