Modern animation ger fantastiska möjligheter

Vad är det som får oss att reagera mer på en viss reklamfilm än en annan? Det finns flera förklaringar men en kan vara riktigt bra animation. Ibland tänker vi inte ens på att en vanlig reklamfilm med skådespelare även har animationer. De läggs in som en del av filmen för att skapa effekt och driva på tempot på ett smart sätt.

Animation som känns

Det kan vara så att en animation är så minimal att du knappt ser den men den känns. Då den har synkats perfekt med musik och andra ljudeffekter bidrar den till en film som gör ett intryck. Du rycks med utan att inse hur viktig en mindre animerad detalj är.

Proffs på reklamproduktion vet hur animationer kan användas för att skapa bättre effekter som känns hela vägen ner i maggropen. De kan kombinera olika medier utan att tappa tempo och takt. De kan till och med använda animationen för att få till rytm där den tidigare inte fanns.

Ny teknik ger nya möjligheter men…

Det är klart att modern teknik gör det lättare att hålla sig till ett visst tempo och att förstärka känslor med väl tajmade animationer. Men det här är inte allt. Om de som jobbar med en reklamfilm inte förstår hur tekniken ska användas blir det inte bra.

Det är fortfarande så att animation är ett hantverk. Hantverket har flyttat till datorer och animationsprogram men känslan för hantverket måste fortfarande finnas där. Det är en god anledning till att välja ett riktigt bra produktionsbolag för reklamfilmen. Detta oavsett om den planeras innehålla animationer eller inte.

Bäst resultat får du från produktionsbolag i Stockholm som kan hela processen. De vet precis när animation kan användas för att göra något som är annorlunda och minnesvärt. De kan animera på ett sätt som får tittare att ta med sig filmsnutten i huvudet hela dagen lång!